08.08.2007. / 19:58

Autor: Martina Čizmić

ISTRAŽIVANJE

Nježniji muškarci bolji za dugotrajnu vezu

Znanstvenici na Sveučilištu Durham i St. Andrews došli su do zanimljivog zaključka. Nakon ispitivanja 400 muškaraca i žena otkrili su da žene muževnije muškarce ne vide sposobnima za dugotrajnu vezu.

Muškarci koji imaju nježnije crte ženama se čine predanijima i manje su skloni prevarama. Istraživači su od ispitanika tražili da ocijene karakter osobe na slici. Ponuđeni su bili odgovori poput dominantan, ambiciozan, bogat, vjeran, predan, dobar roditelj ili topao. Slike muškaraca su bile digitalno preuređene.

Muškarci sa četvrtastim čeljustima, velikim nosevima i malim očima bili su okarakterizirani kao dominantni, manje vjerni, lošiji roditelji i kao hladnije osobe. Muškarci sa nježnijim crtama lica, punijim usnama, većim očima i tanjim te više zaobljenim obrvama, okarakterizirani su kao poželjniji za dugotrajnu vezu. Lice koje izgleda zdravije sa boljim tenom privlačnije je od onog koje djeluje bolesno, a ona koja djeluju starije bolje su ocjenjena nego ona mlađa.

Žene češće koriste te dojmove prilikom odluke hoće li se odlučiti započeti dugotrajnu vezu sa nekim muškarcem. Istraživači smatraju da ženin izbor ovisi o tome kakvu vezu želi. Ističu da mačo izgled ostavlja dojam dominantnosti, ali ne i nužno dobrog fizičkog stanja. Žene vide zdravog muškarca kao izvor bogatstva, sposobnog za obiteljski život.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika