24.08.2007. / 08:02

Autor: Nina Tomljanović

PITANJE KOSOVA

Makedonija želi sudjelovati u odluci o statusu Kosova

Dok se Srbija odlučno protivi, Albanci koji čine 90 posto od dvaju milijuna stanovnika na Kosovu, traže neovisnost te pokrajine

"Makedonija će predložiti SAD-u, EU-u i Rusiji da se organizira susret s predstavnicima regije, uključujući i predstavnike Makedonije", kazao je makedonski predsjednik Branko Crvenkovski nakon sjednice Državnog vijeća sigurnosti posvećene Kosovu, istaknuvši da "u ovom trenutku nema naznaka o ozbiljnim prijetnjama sigurnosti u Makedoniji".

Novi niz pregovora o statusu Kosova kojim UN upravlja od 1999. godine započela je međunarodna trojka, odnosno predstavnici Rusije, Europske unije i Washingtona.

Dok se Srbija odlučno protivi, Albanci koji čine 90 posto od dvaju milijuna stanovnika na Kosovu, traže neovisnost te pokrajine. U Makedoniji je rješavanje pitanja o konačnom statusu Kosova osjetljivo pitanje, gdje Albanci čine 25 posto od oko dvaju milijuna stanovnika.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika