28.08.2007. / 13:23

 

Extra zona

Ana Sasso: Ne patim za luksuzom, ljubav mi je najvažnija

Poznata splitska ljepotica i misica otkriva zašto je okončala dva braka, kako održava lijep izgled, zbog čega su propali njezini poslovni projekti te priznaje da žali jedino za neostvarenim majčinstvom

Reklama za bezalkoholno piće Pipi koju je Ana Sasso snimila prije dvadesetak godina postala jedna od najpopularnijih reklama na ovim prostorima. Mnogi će se i danas sjetiti rasne plavuše koja bujnih prsiju izlazi iz mora u mokroj majci na kojoj piše Pipi. Slavu je stekla kad je 1982. godine postala Miss Jugoslavije, no mediji je nisu prestali razvlačiti sve do danas. Njezin život godinama je omiljena tema mnogih kuloara. Iza sebe ima dva braka, neostvareno majčinstvo, poslovne projekte i želje. No, jedina je manekenka koja i u svojoj 44. godini nosi revije. Na izgledu će joj pozavidjeti i znatno mlađe žene, a fotografa, konkretno našeg, koji je u svojoj karijeri snimio mnoge modele, ostavila je, blago rečeno, iznenađenog kad se razodjenula. Razgovor smo vodili u stanu u kojem već godinu dana živi sa splitskim kirurgom Hrvojem Tomasovićem i kad sam se bez daha popela na peti kat bez lifta, Ana mi je preporučila da počnem trčati s njom svaki dan po Marjanu.
EXTRA: Sa svoje 44 godine izgledate odlično. Čemu zahvaljujete svoj izgled i jeste li se podvrgnuli kakvoj estetskoj operaciji?
Vježbam od svoje osamnaeste. Uglavnom joggiram. A operacije? Mislim da morate pogledate moje slike od ranije. Godine čine svoje, ali neke atribute sam imala oduvijek. Nisam imala potrebe ništa korigirati.
EXTRA: Miss Jugoslavije bili ste 1982. godine, no i danas nosite revije. Kako to?
Mnogima je čudno, no ponekad me pozovu. Ne znam zašto bih trebala odbiti posao koji je plaćen. Većina naših misica su nakon odrađena mandata otišle iz svijeta mode, no evo ja sam još uvijek tu i radim. Posljednje sam nosila reviju Palmersa na Hvaru.
EXTRA: Život vam je bio poprilično turbulentan pa možda najbolje da krenemo iz početka. Je li istina da ste s 18 godina pobjegli od kuće i pridružili se tadašnjem dečku Nikši koji je radio na brodu?
Ako vam je prvo pitanje ovakvo, kakva će biti ostala? Ne, nije istina jer u to vrijeme, sa svojih nepunih 18, nisam mogla svojevoljno otići niti dobiti dokumente potrebne za odlazak Nikši u posjetu. Dakle, moji roditelji su morali potpisati za mene što su naravno i učinili.
EXTRA: S Nikšom ste bili pet godina u vezi tijekom kojih ste postali i miss Jugoslavije. Kako to da niste svoj izgled unovčili u inozemstvu?
Na Splitskom festivalu 1981. godine radila sam kao hostesa. Tamo su me uočili neki ljudi i predložili mi da se prijavim na izbor. To je bio prvi izbor nakon pauze od sedam godina u Jugoslaviji. Pobjedila sam i odradila jednogodišnji mandat tijekom kojeg sam imala ponuda i u inozmestvu. Ne zaboravite činjenicu, da tada kod nas nisu postojale modne agencije niti je bilo mendžera koji su se brinuli za karijeru modela. Na poziv jedne strane agnecije otišla sam na casting u London gdje sam trebala sinimiti katalog. No, mlada, zaljubljena, kad sam došla tamo prvo sam pitala Nikšu što misli o tome i kad sam vidjela da mu to nije posebno drago otišla sam u agenciju i pitala može li i dečko sa mnom na snimanje jer se išlo privatnim avionom. Naravno, oni to nisu odobrili i ja sam odustala. Tada je bilo još uvijek dovoljno posla u Jugoslaviji pa se nisam previše opterećivala. Možda sam trebala ostati, možda bi mi to život odnijelo u drugom smjeru, ne znam. Danas mi ničega nije žao.
Više u novom broju Extre...

Vezane vijesti

Hrvatska će dobiti Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra

Hrvatska bi za najkasnije dvije godine trebala dobiti Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) koji će omogućiti brže,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika