29.08.2007. / 12:33

Autor: Marijana Zrinjski

NEZAVISNOST KOSOVA

Janša obećao podršku Kosovu

Kosovski premijer Agim Ceku izjavio je da je od slovenskog premijera Janeza Janše dobio jamstva da će se ta zemlja pred Europskom unijom zalagati za nezavisnost Kosova.

"Premijer Janez Janša mi je danas zajamčio da će se u Europskoj uniji potruditi postići suglasnost o podršci nezavisnosti Kosova, a ako EU ne dostigne jedinstvo Slovenija će biti jedna od prvih država Europske unije koja će priznati nezavisno Kosovo”, rekao je Ceku za slovensku televiziju.

S druge strane srbijanski se političari, barem u javnim istupima, i dalje nadaju da do nezavisnosti neće doći. Ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić kazao je da ne očekuje da će prijedlog Prištine o nezavisnosti Kosova naići na podršku u međunarodnoj zajednici. "U pravnom smislu, za nas taj akt ne bi imao nikakvu težinu. Nadam se da za takav akt neće postojati podrška u međunarodnoj zajednici, te da se Priština neće niti odlučiti na takav korak. Ukoliko bi, ipak, došlo do jednostranih koraka, smatram da se ne može očekivati podrška od Vijeća sigurnosti", rekao je Jeremić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika