10.09.2007. / 08:27

Autor: Martina Čizmić

MARIJA BISTRICA

Bozanić vapi za neradnom nedjeljom

Kardinal Josip Bozanić u svojoj je propovjedi u povodu 276. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba upozorio na važnost neradne nedjelje.

Rekao je da nedjelja pripada Bogu te da se neće umoriti od ponavljanja istog vapaja kao do sad za slobodnim danom. Istaknuo je da je "nedjeljna misa stoljećima odgajala i čuvala hrvatski narod".

Bozanić se osvrnuo i na predizbornu kampanju koja se zahuktava i rekao da se Crkva ne izjašnjava o političkim strankama i strukturama, ali da je promicanje života, obitelji i kulture nedjelje mjera kršćanskog zauzimanja za dobro naše domovine. Mladima je poručio da slijede Papin poziv i budu kritični prema porukama i životnim modelima koji im se nude.

Na hodočašću je bio i premijer Sanader koji je prokomentirao da je osobno protivnik rada nedjeljom, ali kao premijer mora postići konsenzus između socijalnih partnera, sindikata i poslodavaca.

Istaknuo je da je Zakon u pripremi te očekuje da će se sindikati međusobno složiti te zajedno sa poslodavcima pristati na takav zakon. Prema zakonskom prijedlogu od 1. lipnja do 1. listopada i u prosincu nedjeljom bi se radilo od 9 do 13 sati.

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika