10.09.2007. / 22:05

Autor: Nina Tomljanović

TRAGEDIJA NA KORNATIMA

Odvjetništvo nezadovoljno odlukom

U Županijskom državnom odvjetništvu i dalje smatraju kako postoji osnovana sumnja da je Slavica počinio teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku nezadovoljno je odlukom istražnog suca Županijskog suda Branka Ivića, te je zbog toga podnijelo žalbu Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Šibeniku. Naime, Ivić je umanjio težinu kažnjiva djela za koje je osumnjičen županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica, ustvrdivši da ga je počinio iz nehaja, potvrdila je županijska državna odvjetnica Živana Beroš-Dodig.

U Županijskom državnom odvjetništvu i dalje smatraju kako postoji osnovana sumnja da je Slavica počinio teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Također smatraju da je postupao s neizravnom namjerom, zbog čega je u požaru na otoku Kornatu život izgubilo 11 vatrogasaca, a dvojica su zadobila teške opekline i još se bore za život.

Županijsko državno odvjetništvo predložilo je ukidanje odluke istražnog suca jer je u o provedbi istrage Ivić ustvrdio kako je Slavica iz nehaja počinio teško kažnjivo djelo za koje je osumnjičen. Također se žalilo na Ivićevu odluku da se Slavici ne odredi pritvor zbog okolnosti i težine djela, već samo na temelju sumnji da bi mogao utjecati na svjedoke.

Zatvorska kazna od tri do 15 godina predviđena je za navedeno kažnjivo djelo s neizravnom nakanom. No, ako je riječ o istom djelu počinjenom iz nehaja, predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Vezane vijesti

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Vatrogasci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia uspjeli doći do dvoje putnika s kojima su nešto prije toga stupili u kontakt,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika