14.09.2007. / 09:31

Autor: Nina Tomljanović

IZBORI

Đurđa Adlešić: "SDP skloniji prihvaćanju naših prijedloga"

''Prema onome što smo do sada čuli, SDP je bio skloniji prihvaćanju naših prijedloga, barem onih koji su bili u središtu naše pozornosti, od zakona o radu nedjeljom, prijedloga oko HGK, referenduma za NATO. No, to ne znači da smo bilo što dogovorili'', kazala je predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić dodajući kako smatra da će pri sastavljanju Vlade koalicija HSS-a i HSLS-a biti potrebna i HDZ-u i SDP-u.

Postoji pet glavnih zahtjeva koje će morati podržati ona stranka koja želi potporu seljaka i liberala. Prva se odnosi na decentralizaciju poreznih prihoda, koja je HSS-u i HSLS-u najvažniji zahtjevi. A odnosi se na to da 20 posto prihoda mora ići lokalnim jedinicama. Oko ZERP-a, kaže Adlešić, imamo odluku Sabora i to moramo poštivati. Treći zahtjev za koji se zalažu te dvije stranke odnosi se na depolitizaciju svih poduzeća, što znači da traže odlazak dužnosnika iz Nadzornih odbora, a direktori javnih poduzeća birali bi se putem natječaja. Ono u čemu su, ipak sasvim bliži SDP-u, što je nedavno i zatražio predsjednik te stranke Zoran Milanović, odnosi se na raspisivanje referenduma za NATO. Liberali i seljaci su svakako za raspisivanje referenduma kojem se HDZ odlučno protivi.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika