17.09.2007. / 09:37

Autor: Marko Biočina

TURIZAM

Ove godine 40 posto više srpskih turista u Hrvatskoj

U protekloj godini broj srpskih turista u Hrvatskoj se povećao za čak 40 posto. Kako piše Poslovni dnevnik, taj se izračun temelji na povećanju autobusnog i željezničkog prometa iz Srbije prema istarskim i dalmatinskim odredištima.

Prema službenim podacima prošle je turističke sezone u Hrvatskoj boravilo oko 63 tisuće srpskih turista, a procjenjuje se kako ih je ovog ljeta bilo više od 100 tisuća. Najviše ih je boravilo u Istri, gdje je u prvih šest mejseci 2007. godine broj njihovih posjeta povećan za nevjerojatnih 624 posto.

Smatra se kako je glavni razlog ovog trenda ukidanje viznog režima između Hrvatske i Srbije, ali i činjenica da su istraska i dalmatinska odredišta još od vremena zajedničke države jak turistički brend u Srbiji.

S druge strane, predstavnici turističkih agencija tvrde kako bi srpskih turista u Hrvatskoj bilo još i više kada bi cijene bile niže jer Hrvatska ubrzano postaje preskupa destinacija za turiste iz te zemlje.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika