Objavljeno u Nacionalu br. 618, 2007-09-18

Autor: Nacionalova redakcija

DIPLOMACIJA

Vlada Srbije odbila Zlatka Kramarića

Beograd ne želi da osječki HSLS-ovac bude veleposlanik Hrvatske jer je najavio koaliciju s Branimirom Glavašem

ZLATKO KRAMARIĆ nedavno je u medijima dao do znanja da želi diplomatsku karijeru i to u SrbijiZLATKO KRAMARIĆ nedavno je u medijima dao do znanja da želi diplomatsku karijeru i to u SrbijiVlada Srbije odbila je mogućnost da Zlatko Kramarić postane novi veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu, doznaje Nacional iz visokih diplomatskih izvora. Saborski zastupnik HSLS-a nedavno je u medijima dao do znanja kako je zainteresiran za odlazak u diplomaciju, i to upravo u Srbiju. Navodno je u tome imao i potporu predsjednika Stipe Mesića koji mora supotpisati sva imenovanja novih veleposlanika. U Beogradu Kramariću zamjeraju to što u Osijeku želi koalirati s Branimirom Glavašem, koji čeka suđenje zbog optužbi za ratne zločine nad Srbima.

Kramarićev problem je i to što se snažno zamjerio i Josipu Friščiću i vodstvu HSS-a. Friščića je Kramarićeva bliskost s Glavašem tako naljutila da je od vodstva HSLS-a zatražio da Kramarića stavi na nevažno mjesto kod sastavljanja izborne liste u IV. izbornoj jedinici. Kako koalicija HSS-HSLS tamo jedva prelazi izborni prag s nje će u Sabor eventualno ući nositelj, a to će biti Željko Pecek.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika