24.09.2007. / 11:35

Autor: Marijana Zrinjski

PROMJENE U HSP-u

Đapić iznenađen odstupanjem Tadića i Rožića

Saborski zastupnici Hrvatske stranke prava, Tonči Tadić i Miroslav Rožić danas su dali ostavke na članstvo u HSP-u ističući kako nemaju više entuzijazma potrebnog za bavljenje politikom u toj stranci, piše Jutarnji list.

Tadić i Rožić u priopćenju koje su zajednički potpisali navode da ne žele djelovati u stranci u kojoj su stranačka stajališta promjenljiva od tjedna do tjedna radi tzv. višeg stranačkog interesa, a zapravo radi političke trgovine i obećanja o dolasku na vlast poslije izbora. Ističu da je više razloga za tu odluku, ali da s njima ne žele opterećivati stranku ni javnost. Pogotovo ne žele, dodaju, bilo kakvom javnom polemikom o HSP-u naštetiti toj stranci u koju su uložili punih 12 godina rada i za koju ih vežu brojne uspomene i prijateljstva. "Niti želimo biti u stranci u kojoj je važnije tko će biti na kojoj dužnosti u državnoj ili lokalnoj vlasti negoli što će dotični na toj dužnosti zapravo raditi"; ističu Rožić i Tadić u priopćenju.

"Stoga unatoč sigurnoj budućnosti u HSP-u, ipak smatramo da punu slobodu djelovanja u javnom interesu možemo ostvariti jedino izvan HSP-a. Činom ostavke stavljamo točku na svojih 12 godina djelovanja u HSP-u, a članovima HSP-a želimo svako dobro u političkom radu", stoji na kraju priopćenja.

Predsjednik HSP-a Anto Đapić iznenađen je, kaže, njihovim ostavkama, posebno zbog toga što su, kako je rekao, ostavke podnijeli bez prethodne najave i iskazivanja nezadovoljstva. "Iznenađen sam. Stranka nije uzdrmana, ali sam iznenađen, jer je riječ o dvojici visokih stranačkih dužnosnika, potpredsjedniku stranke i članu Predsjedništva, koji su dosta napravili i pridonijeli stranci, ali im je HSP na svemu tome uzvratio. Žao mi je zbog načina na koji su otišli", kazao je Đapić dodajući kako ni Rožić, niti Tadić nisu s njim razgovarali o podnošenju ostavke. Tadić ga je sinoć telefonom zvao na razgovor, no zbog obveza se nije mogao s njim naći. "Unutar stranke bilo je i raznih otpora njihovoj afirmaciji, ali ja sam ih gurao. Puno su pomogli stranci, ali ako smatraju da im je uzak prostor u HSP-u, želim im svaku sreću u politici, ako odaberu taj put", dodao je.

Inače prije godinu dana Nacional je pisao o unutarstranačkim sukobima HSP-a, točnije o netrpeljivosti Đapića i Rožića.

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika