24.09.2007. / 19:06

Autor: Martina Čizmić

SPORT

Svjetski nogometni kup za homoseksualce

Više od 500 nogometaša iz 28 zemalja spremaju se za početak Svjetskog nogometnog kupa u Buenos Airesu. To uopće ne bi bilo čudno, da svi nogometaši nisu homoseksualci.

Prošlogodišnji pobjednici londonski Stonewall i ove su godine među favoritima.

Kup se inače održava po 17. put, ali ovo je prvi put da se održava u Latinskoj Americi. Održavanje je podupro i Argentinski nogometni savez što bi bilo nevjerojatno prije nekoliko godina. Buenos Aires u posljednje vrijeme proprima epitet grada koji je sklon homoseksualcima i obožava nogomet.

Na natjecanju će, među ostalima, sudjelovati momčadi iz SAD-a, Kanade, Australije, Islanda, Njemačke, Engleske, Argentine, Čilea i Meksika.

Jim iz New Yorkških Ramblersa kaže da ih navijači prihvaćaju te da igraju i u ligama sa heteroseksualnim nogometašima. Često puta kad kažu da su gay momčad iz New Yorka ljudi reagiraju pozitivno sa "New York ima i homoseksualne nogometaše, super".

Tijekom natjecanja nogometaši će posjetiti nekoliko predavanja o homofobiji i velik broj zabava.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika