25.09.2007. / 16:58

Autor: Martina Čizmić

ŠTO SE SVE MOŽE KUPITI NA INTERNETU

Vojna baza na prodaju

Oglašena je kao "idealan dom za budućeg protivnika Jamesa Bonda ili paranoika koji želi utočište pred atomskom bombom".

Bivša američka vojna baza sa mrežom podzemnih tunela i silosem, ali bez nuklearnih bojnih glava prodaje se na eBayu za sitnih 1,5 milijuna dolara. Smještena je u udaljenom dijelu države Washington te je još uvijek okružena originalnom bodljikavom žicom. Prostire se na 56 hektara, koje se može iskoristiti za odmaralište.

Bari Hotchkiss kupio je bazu prije 10 godina. Bivši vlasnici kupili su ju od Američke vlade nakon što je propao projekt Titan koji se razvijao u njoj. Rekao je da ju je koristio kao ljetni kamp za svoju djecu i njihove prijatelje.

Kaže da u SAD-u postoji 18 takvih baza, no da je njegova u najboljem stanju. "Većina je takvih baza mala i prokišnjava. Tako da su ispunjene vodom i hrđom. Naša je potpuno suha. Dijelovi izgledaju kao da su izgrađeni prošle godine" rekao je Hotchkiss.

Web stranica www.missilebases.com opisuje bazu kao "dvorac 20. stoljeća". Kažu da su dizajnirane kako bi izdržale nuklearni napad, a time daju novo značenje riječi sklonište.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika