06.10.2007. / 10:03

Autor: Marijana Zrinjski

JURČIĆ O BRODOGRADNJI

"SDP neće dopustiti gašenje nijednog brodogradilišta"

SDP-ov premijerski kandidat na izborima Ljubo Jurčić sinoć je na tribini stranke u Trogiru ustvrdio da na svjetskom tržištu raste potražnja i cijena gradnje brodova te da će, s obzirom na činjenicu da brodogradnja zapošljava deset tisuća ljudi, buduća SDP-ova vlada u cijelosti stati iza brodogradnje i neće dopustiti gašenje nijednoga brodogradilišta.

Na novinarsku primjedbu da više nema socijalizma i dirigirane ekonomije te da se država ne može miješati u tržište, Jurčić je kazao kako to jamstvo o opstanku hrvatske brodogradnje njegova vlada može održati do 2013 godine.

Ovakav stav Ljube Jurčića drukčiji je od onog kojeg je SDP-ov premijerski kandidat prezentirao prije nepunih mjesec dana na VERN Alumni forumu. Tada je Jurčić uz podršku HNS-ovog Radimira Čačića tvrdio kako se neka brodogradilišta nalaze na neadekvatnim lokacijama, te da ih treba ugasiti. Tada je najavio kako bi definitivno trebalo zatvoriti baš brodogradilište u Trogiru, a možda i brodogradilište 3. maj.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika