01.08.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

JUŽNA KOREJA – VLADA

JUŽNA KOREJA NEĆE IMATI PREMIJERKU

SEOUL: Namjera južnokorejskog predsjednika Kima Dae-junga da Južnoj Koreji dade prvu premijerku nije uspjela. Predsjednik Kim prije nekoliko dana predložio da premijerski položaj preuzme 63-godišnja Chang Sang, ali je parlament tu nominaciju odbio. Protiv njenog postavljanja glasovalo je 140 poslanika, dok ju je 100 podržalo.
Većina govornika tokom parlamentarne debate podržalo je mogućnost da Južna Koreja po prvi puta u svojoj povijesti dobije ženu za premijerku, ali su mnogi poslanici ustali protiv nje, tvrdeći da ona nije vrijedna tog položaja. Predbacili su joj tri stvari, da je neistinito prikazala svoju službenu biografiju, da se bavila neetičnim spekulacijama sa zemljištem, a posebno su joj predbacili što je svojem sinu osigurala američku vizu, pa se on preselio u SAD, što se u Južnoj Koreji smatra nepatriotskim činom.

Ona je nijekala da se bavila spekulacijama sa zemljištem, objašnjavala da je zajedno s nekim kolegama kupila neko zemljište pokraj Seoula da se tamo izgradi mirovni dom, ali su oni od toga kasnije odustali te prodali zemljište, a nisu krivi što je u međuvremenu zemljištu porasla cijena. Činjenicu da je u njenoj službenoj biografiji pisalo da je u SAD završila prestižno sveučilište Princeton, a ona je stvarno završila jedan teološki seminar, koji se održavao u crkvi u Princetonu nazvala je “nenamjernom prevodilačkom greškom”.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika