14.10.2007. / 11:37

Autor: Marko Biočina

NOVI PREGOVORI

Srbi i Albanci opet u Bruxellesu

Kakav će biti status Kosova pitanje je na koje bi odgovor trebali dati današnji pregovori u Bruxellesu. Pod pokroviteljstvom SAD-a, Rusije i EU danas će popodne biti upriličen sastanak izaslanstava kosovskih Albanaca i Srbije. Srbijansko izaslanstvo vodit će ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić i ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, a kosovsko predsjednik i premijer Fatmir Sejdiu i Agim Ceku.

Iako se svi, a naročito predstavnici Europske unije nadaju kako bi danas napokon moglo doći do napretka u pregovorima, većina analitičara smatra kako to nije realno za očekivati, jer se te dvije strane ne mogu dogovoriti čak ni oko početnih pozicija u prgovorima.

S druge strane, srbijanski analitičar Dušan Janjić smatra kako bi u Bruxellesu mogli početi pravi pregovori i budućnosti Kosova, ali i kako bi Srbija zbog svojih neralnih očekivanja u njima mogla loše proći. "Dosad su obje strane zauzimale stavove i bile diplomatski aktivne, ali u Bruxellesu će se razgovrati o suštinskim pitanjima“, reako je Janjić za B92.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika