15.10.2007. / 16:06

Autor: Martina Čizmić

HAAŠKI SUD

Del Ponte: Srbija ne surađuje s Haagom

Del Ponte je uvjerena da srbijanska vlada ima mogućnosti i sredstva da locira i uhiti bjegunce.

Carla del Ponte, glavna haaška tužiteljica u svom je izvješću ministrima vanjskih poslova EU rekla da Srbija ne surađuje dovoljno s Haaškim sudom.

Del Ponte je uvjerena da srbijanska vlada ima mogućnosti i sredstva da locira i uhiti bjegunce. Rekla je da ne može dati pozitivnu ocjenu pune suradnje dok Ratko Mladić nije uhićen i prebačen u Haag.

Srbija je završila tehničke pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Za potpisivanje tog sporazuma uvjet je potpuna suradnja s Haaškim sudom. Kada će sporazum biti potpisan odlučiti će povjerenik za proširenje Olli Rehn, koji će se tijekom donošenja odluke oslanjati na ocjene Carle del Ponte.

Del Ponte je potvrdila da će se žaliti na presudu "vukovarskoj trojci". "Nismo sretni, nismo zadovoljni zbog presude u slučaju Vukovar. Ja osobno i moj ured vrlo smo zabrinuti zbog te presude i žalit ćemo se na nju", rekla je Del Ponte.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika