25.10.2007. / 11:58

Autor: Nina Tomljanović

GRAD SINJ

Ukupna vrijednost gradnje Alkarskih dvora 70 milijuna kuna

Gradnju dvora, uz grad Sinj financirat će Ministarstvo kulture, Splitsko-dalmatinska županija i Viteško alkarsko društvo iz vlastitih izvora, a vrijednost radova iznosi oko 40 milijuna kuna s PDV-om

Danas je u Sinju potpisan ugovor o financiranju gradnje Alkarskih dvora, a potpisali su ga predsjednik Viteškog alkarskog društva (VAD) Stipe Jukić i sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević.

Grad Sinj će prema ugovoru, u sljedeće tri godine, za financiranje građevinskih radova na objektu bivše mletačke vojarne Kvartir u središtu Sinja iz proračuna izdvojiti šest milijuna kuna. Gradnju dvora, uz grad Sinj financirat će Ministarstvo kulture, Splitsko-dalmatinska županija i Viteško alkarsko društvo iz vlastitih izvora, a vrijednost radova iznosi oko 40 milijuna kuna s PDV-om.

Ukupna površina prostora iznosit će 5000 četvornih metara, na tom prostoru biti će smješten muzej alkarskog društva u kojemu će, kako je planirano, biti alkarska povorka u naravnoj veličini - odnosno lutke alkara i alkarskih momaka u originalnim odorama i s originalnim oružjem iz vremena povijesne bitke s Turcima pod Sinjem 1715. godine. U Alkarskim dvorima planirana je i konferencijska dvorana, radionice za restauraciju alkarskih odora, opreme i oružja, arhiva, uredske prostorije, a jedan će dio, po riječima predsjednika VAD-a Stipe Jukića, biti namijenjen za poslovno-komercijalne svrhe. Smješten će biti i ekskluzivni restoran u kojemu će se nuditi specijaliteti sinjskog i cetinskog kraja.

Na svečanom potpisivanju ugovora rečeno je da kada će biti gotova prva faza građevinskih radova na objektu Alkarskih dvora, da će se pristupit uređenju i opremanju interijera, tako da će ukupna vrijednost investicije biti oko 70 milijuna kuna.

Radove na dvorima izvodi građevinska tvrtka Alkom, prema projektu splitskog arhitekta Ante Kuzmanića. Premijer Ivo Sanader početak radova je otvorio 18. ožujka.

Vezane vijesti

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Prema pisanju barcelonskog dnevnika El Mundo Deportiva, vodstvo nogometnog kluba Barcelone s novim je prvim trenerom svoje momčadi, Titom Vilanovom,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika