26.10.2007. / 08:30

Autor: Martina Čizmić

ZERP

Rješenje za ZERP traži se u europskom okviru

"Vrlo je važno da se o toj temi razgovara zajedno sa Slovenijom i Italijom, ali i s Europskom komisijom jer rješenja moraju biti u budućem europskom okviru", rekao je Vidošević.

Veleposlanih Hrvatske u Italiji, Tomislav Vidošević rekao je da o Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu vodimo dijalog na središnjoj razini između vlada.

Istaknuo je da se rješenja moraju naći u europskom okviru u suradnji sa Europskom komisijom. Vidošević je o ZERP-u govorio na susretu sa predsjednikom talijanske regije Furlanije Julijske krajine Riccardom Illyjem koji je izrazio zabrinutost zbog hrvatske inicijative.

Veleposlanik je istaknuo da je cilj Hrvatske zaštiti Jadran. "Dijalog koji se vodi je stalan i siguran sam da ćemo naći rješenje. Vrlo je važno da se o toj temi razgovara zajedno sa Slovenijom i Italijom, ali i s Europskom komisijom jer rješenja moraju biti u budućem europskom okviru", rekao je Vidošević.

Riccardo Illy izjavio je kako razumije ciljeve Hrvatske koja ZERP-om pokušava izbjeći osiromašenje mora i zaštiti Jadran. "Želim da se o realizaciji tog i drugih sličnih projekata odluči u punom suglasju zemalja koje izlaze na to more", rekao je Illy veleposlaniku.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika