26.10.2007. / 16:34

Autor: Marijana Zrinjski

ALI JAFARI O NOVIM SANKCIJAMA

"Iran će silovito odgovoriti na svaku agresiju"

Iran, pogođen novim američkim sankcijama, odgovorit će silovito na svaku agresiju, upozorio je danas general Mohammad Ali Jafari, glavni zapovjednik Revolucionarne garde."Neprijatelji ne mogu ništa napraviti i njihove izjave čista su retorika. Iran će odgovoriti na svaku agresiju još jače", kazao je Jafari.

Jedan od zapovjednika Revolucionarne garde, general Mahmud Chaharbaghi, obećao je pak kišu raketa i granata "u prvoj minuti", u slučaju strane agresije protiv Irana.

Nekoliko dana ranije, američki predsjednik George W. Bush iznio je mogućnost Trećeg svjetskog rata kako bi potvrdio potrebu sprečavanja Irana da se domogne znanja za proizvodnju nuklearnog oružja. Iako nije izravno reagirao na odluku američke administracije o nametanju novih sankcija protiv Revolucionarne garde, Jafari je ponovio da su prijetnje nekih zapadnih čelnika čista retorika.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika