02.11.2007. / 09:16

Autor: Nina Tomljanović

PREDIZBORNA KAMPANJA

HDZ 17, SDP 13, HSP 7, HNS 9, HSU 2,5 milijuna kuna za predizbornu kampanju

U sinoćnjoj emisiji ''Otvoreno'', ministar financija Ivan Šuker, potpredsjednik HSU-a Silvano Hrelja, glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić, član Izbornog stožera SDP-a i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, te glavni tajnik HNS-a, Srećko Ferenčak otkrili su koliko će koja stranaka utrošiti u predizbornu kampanju.

Šuker je rekao da će HDZ sutra iznijeti DIP-u svoj plan za troškove kampanje koji će biti od 16 do 18 milijuna kuna. Naglasio je kako HDZ neće uzimati donacije od pravnih osoba koje imaju bilo kakva dugovanja prema državi ili lokalnim jedinicama. Za razliku od ostalih stranaka, rekao je Šuker, cijeli iznos koji će HDZ potrošiti bit će pokriven sredstvima koje stranka dobiva iz proračuna (20 milijuna kuna).

SDP-ovac Zvonimir Mršić izjavio je da je stranka na svojim web stranicama objavila financijski plan u kojem stoji da će potrošiti 15,8 milijuna kuna. Oko 11 milijuna je iz proračuna, a predviđamo da ćemo 2 milijuna prikupiti iz donacija, rekao je Mršić. Dodao je kako će za oglašavanje u elektroničkim medijima potrošiti oko 7,8 mil kuna. Istaknuo je da je predsjednik stranke Milanović potpisao peticiju "Imamo pravo znati".

Potpredsjednik HSU-a Silvano Hrelja je najavio da se njihova stranka neće zaduživati. "Pokrit ćemo se koliko je pokrivač dug. Na računu HSU-a sada je oko 1,8 milijuna kuna, a s nešto budućih prihoda do kraja godine i naš budžet izbore bit će najviše 2,5 milijuna kuna", kazao je Hrelja.

Vlado Jukić, glavni tajnik HSP-a rekao je kako je ta stranka najavila prije 15-ak dana da će utrošiti između šest i osam milijuna kuna. Predviđamo 20 posto donacija odnosno između milijun i dva, kazao je Jukić. Glavni tajnik HNS-a, Srećko Ferenčak je rekao kako je njegova stranka prije dva mjeseca objavila plan prema kojemu će okvirno potrošiti 9 milijuna kuna. Od tog iznosa 3,5 mil kuna je dobila iz proračuna.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika