02.11.2007. / 18:46

Autor: Marijana Zrinjski

MINISTRICA O OPTUŽBI

Marina Matulović-Dropulić Mesiću: "Nisam u sukobu interesa"

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić odbacila je današnje tvrdnje predsjednika Stjepana Mesića koji ju je u razgovoru za Hrvatski radio prozvao zbog sukoba interesa, govoreći o IGH kao o tvrtki koja dobiva poslove od države, te je istaknula da je otvaranje tog pitanja na taj način dio predizborne kampanje.

U priopćenju se ističe kako je navodni sukob interesa ministrice u IGH bio tema još prije nekoliko mjeseci te da su mjerodavna tijela rekla kako nije u sukobu interesa.

"Ministarstvo, pa tako ni ona ministrica Marina Matulović-Dropulić ne može reći dobiva li IGH najviše poslova od države jer svako ministarstvo samostalno ugovara poslove predviđene državnim proračunom koje dobivaju razni izvođači na javnom natječaju. Isto se odnosi i na trgovačka društva u većinskom vlasništvu države", navodi se u priopćenju.

IGH ima oko 1400 zaposlenih, od kojih 70 posto djelatnika visoke stručne spreme, magistara i doktora znanosti, pa je normalno da na javnim natječajima može dobiti najsloženije poslove i u Hrvatskoj i u inozemstvu, stoji u priopćenju ministrice Matulović-Dropulić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika