08.11.2007. / 11:58

Autor: Marko Biočina

SUĐENJE U HAAGU

Šešelj: "Ideja Velike Srbije je isključivo moja"

Srpski radikal Vojislavu Šešelj, čije je suđenje za za zločine protiv čovječnosti počinjene u Hrvatskoj, BiH i nad vojvođanskim Hrvatima počelo prije nekoliko dana u Haagu, počeo počeo je iznositi svoju izjavu, nadomjestak za uvodnu riječ koje se odrekao.

Šešelj je ponovno Haški sud okarakterizirao kao nelegalnu i nelegitimnu tvorevinu SAD-a. Također, Šešelj je optužio Tribunal da je izmislio genocid nad muslimanima u Srebrenici s namjerom da se srpski narod proglasi genocidnim. Prema njemu u Srebrenici je ubijeno oko tisuću zatvorenika, a ne sedam tisuća kako tvrdi Haški sud.

“To je grozan zločin, ali nije genocid. Žig genocidnosti smišljeno je nametnut srpskom narodu”, rekao je Šešelj, naglasivši kako on “ima iste stavove kao i prije petnaest godina, ali ih je u međuvremenu bolje usavršio”.

Istovremeno je potrvdio ako je ideja Velike Srbije njegova, te kako je ne treba vezivati uz Slobodana Miloševića ili bilo koga drugoga. Također, Šešelj smatra kako je završio u Haagu jer jer “postao nepodnošljiv Amerikancima i njihovim saveznicima i stoga što je još 2002. došlo do opasnosti da on i njegova stranka sruše marionetski, izdajnički, mafijaški režim u Beogradu, na vlasti od 5. listopada 2000.”

Uvodno izlaganje Vojislava Šešelja trajat će najmanje četiri sata.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika