14.11.2007. / 19:03

Autor: Marijana Zrinjski

KRŠENJE ETIČKOG KODEKSA

SDP: "Sanader neprestano ponavlja laži"

"SDP se ne zauzima za legalizaciju droge. Legalizacija i dekriminalizacija dva su različita pravna pojma, i ne vjerujemo da to u HDZ-u ne razlikuju, nego namjerno unose zabunu među birače i uznemiruju javnost"

"Na gotovo svakom predizbornim skupu predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, kao i drugi kandidati HDZ-a, ponavljaju laž i insinuaciju da se SDP zalaže za legalizaciju droge. Na skupu za 7. izbornu jedinicu Sanader je rekao da smo mi protiv legalizacije lakih droga i mladima nudimo životnu perspektivu i školovanje, a ne drogu kao SDP. Na skupu za istu izbornu jedinicu rekao je pak da SDP nudi legalizaciju droge umjesto da mladima ponude znanje, besplatne udžbenike…Vodi opasnu politiku i zato treba reći 'ne' SDP-u”. Ovo je dio priopćenja SDP-a kojim se želi ukazati na laži koje kojima se HDZ služi u predizbornoj kampanji.

"SDP se ne zauzima za legalizaciju droge. Legalizacija i dekriminalizacija dva su različita pravna pojma, i ne vjerujemo da to u HDZ-u ne razlikuju, nego namjerno unose zabunu među birače i uznemiruju javnost. Usto se insinuira da SDP nudi drogu, što je čista laž. Istodobno to potvrđuje da se poruka o “nekom” tko se zauzima za legalizaciju droge s HDZ-ovog plakata nesumnjivo odnosi na SDP", kaže se u priopćenju.

Čelnici HDZ-a, tvrde iz SDP-a, još s nekim izjavama krše Izborni etički kodeks.
"Sanader je tvrdio da će SDP uvesti porez na kamate na štednju što je neistinito. Prilikom predstavljanja HDZ-ovog izbornog programa u dvorani Vatroslav Lisiniki rekao je, da poštuje Ljubu Jurčića kao stručnjaka i sve ono što iznosi na mini saborima i našim skupovima ne ide protiv njega osobno, nego ide protiv tog programa, jer i stručnjaci mogu pogriješiti, i to kako. Što znači uvođenje novih poreza koje oni najavljuju. Porez na kapitalnu dobit znači da sve štediše u Hrvatskoj koji uštede na kamatama da će im oni opaliti porez kada pobijede. U raznim varijantama takve su neistine ponavljali Sanader i drugi HDZ-ovi kandidati na HDZ-ovim skupovima. Uvođenje poreza na kamate na štednju nitko nikada u SDP-u nije niti spomenuo, a ovakve neistinite tvrdnje iznose se na štetu političkog protivnika", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Zoran Milanović..

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika