19.11.2007. / 08:44

Autor: Marko Biočina

KOALICIJA

Friščić: Bliži smo SDP-u

Friščić je rekao kako je za sada SDP definitivno u plusu, ali i kako „poziva HDZ da se očituje jer savez za nove četiri godine Hrvatske nije moguće dogovoriti preko noći“

Sudeći po dosadašnjim aktivnostima, HSS i HSLS puno su bliži koaliranju s SDP-om nakon izbora. Takav je zaključak u intervjuu Jutarnjem listu iznio Josip Friščić, predsjednik HSS-a. Tako na pitanje tko je skloniji prihvatiti HSS-ov koncept decentralizacije, najnižu mirovinu od 1500 kuna, u poljoprivredu preusmjeriti 6 milijardi kuna i ispuniti ostale stavke predizbornog programa te stranke, Friščić odgovara kako je za sada više u tom smislu pokazao SDP.

„Očitovanje HDZ-a u nijednom od tih pitanja još nisam iščitao niti čuo. SDP je poslao jasnu poruku da je za referendum o NATO-u kao i mi, da je spreman prihvatiti program reforme poljoprivrede uz 6 milijardi godišnje, slažu se i da najmanje 20 posto poreznih sredstava mora doći na lokalnu razinu, slažemo se da treba ukinuti administrativnu pristojbu u zdravstvu, za razliku od HDZ-a“, rekao je Friščić, te dodao kako je za sada SDP definitivno u plusu, ali i kako „poziva HDZ da se očituje jer savez za nove četiri godine Hrvatske nije moguće dogovoriti preko noći“.

Upitan hoće li nakon izbora za sebe tražiti mjesto ministra poljoprivrede Friščić je rekao kako „on uz još nekoliko ljudi u stranci puno zna o tome resoru, ali da će ići u vladu jedino ako bude takav koncept da idu čelnici stranaka“.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika