28.11.2007. / 15:21

Autor: Nina Tomljanović

PARLAMENTARNI IZBORI

Zhdanovich: Izbori provedeni zakonito, pošteno i transparentno

Zhdanovich je podsjetio kako je OESS za parlamentarne izbore u Hrvatskoj angažirao 21 stručnjaka za izbore, uključujući i deset dugoročnih promatrača diljem zemlje iz 13 zemalja članica OESS-a

Hrvatski parlamentarni izbori provedeni su stručno te znače daljnji napredak prema potpunom ispunjavanju obveza OESS-a nužnih za demokratske izbore, izvijestio je voditelj Misije za promatranje izbora OSCE/ODIHR-a, Vadim Zhdanovich, prilikom prijama kod državnog tajnika Središnjega državnog ureda za upravu oess Antuna Palarića, priopćio je Središnji državni ured za upravu.

Zhdanovich je podsjetio kako je OESS za parlamentarne izbore u Hrvatskoj angažirao 21 stručnjaka za izbore, uključujući i deset dugoročnih promatrača diljem zemlje iz 13 zemalja članica OESS-a.

S Zhdanovichevom konstatacijom o zakonitom, poštenom i transparentnom provođenju parlamentarnih izbora složio se i državni tajnik Palarić koji je istaknuo važnost primjene novoga izbornog zakonodavstva, koje je izrađeno u suradnji s Misijom OESS-a u Republici Hrvatskoj.

U priopćenju se također navodi kako je obostrano naglašena naglašena i vrlo dobra suradnja Središnjeg državnog ureda za upravu i članova Misije za promatranje izbora OSCE/ODIHR-a.

Vezane vijesti

Mjesec i pol dana od izbora Srbija još uvijek bez vlade

Mjesec i pol dana od izbora Srbija još uvijek bez vlade

U Srbiji se ni mjesec i pol dana od parlamentarnih izbora ne nazire dogovor parlamentarnih stranaka o novoj vladi, a još se manje zna tko će je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika