28.11.2007. / 18:06

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ ZAGOREC

Ante Nobilo svjedočio protiv Zagorčeve pomagačice Susanne di Mauro Bunjevac

Osumnjičena Di Mauro Bunjevac je državnom odvjetništvu ponudila pomoć u istrazi o bankovnim računima u inozemstvu na kojima se prikupljao novac za obranu Hrvatske, ali u državnom odvjetništvu tvrde da se ubrzo ispostavilo da ona pokušava omesti istragu i zapravo pomoći Zagorcu

Saslušanjem zagrebačkog odvjetnika Ante Nobila, na zagrebačkom Županijskom sudu je nastavljena istraga protiv Susanne di Mauro Bunjevac, osumnjičene i pritvorene zbog pokušaja ometanja istrage protiv odbjeglog umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Osumnjičena Di Mauro Bunjevac je državnom odvjetništvu ponudila pomoć u istrazi o bankovnim računima u inozemstvu na kojima se prikupljao novac za obranu Hrvatske, ali u državnom odvjetništvu tvrde da se ubrzo ispostavilo da ona pokušava omesti istragu i zapravo pomoći Zagorcu.

Kod istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda Ratka Ščekića, Nobilo je svjedočio oko sat i pol. Osim potvrde da je Nobilo govorio o okolnostima pod kojima je upoznao osumnjičenu i kako ju je povezao sa zamjenikom glavnog državnog odvjetnika Lazom Pajićem, o pojedinostima iskaza nije se moglo ništa doznati.

Nobilo je još ranije u medijima kazao da mu se u travnju javila žena, imenom Tara koja mu je tvrdila da jako dobro poznaje Zagorca te da može pomoći u obrani njegova branjenika Hrvoja Petrača. Također je, kaže Nobilo, tražila sastanak tvrdeći da ima saznanja o Zagorčevim draguljima i računima, nakon čega je on o tome obavijestio državno odvjetništvo, pa su se osumnjičena, on i Pajić sastali u kafiću u Ivanić Gradu, gdje je živjela.

Odvjetnik Nobilo je odmah u nju posumnjao, ponajprije zbog besmislene priče da zna za račun na kojem obitelj Tuđman drži 16 milijardi američkih dolara. Naknadno je mu je i Pajić prenio svoj dojam da Bunjevac nema nikakvih informacija, ali da je sigurno u kontaktu sa Zagorcem.

Sudac Šćekić je kazao da je saslušao sve dostupne svjedoke te da od tužiteljstva očekuje informaciju o adresi posljednje svjedokinje, predsjednice uprave tvrtke iz Bruxellesa.

Susanne di Mauro Bunjevac pak tvrdi da je za tu tvrtku istraživala tokove novca sa tajnih bankovnih računa. Ona je i dalje u pritvoru zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.

Više o Suzani di Mauro Bunjevac pročitajte u Nacionalu br. 622 (15. 10. 2007.) u tekstu Propast klopke za Mesića i Bajića.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika