09.12.2007. / 09:00

Autor: Nina Tomljanović

DEMANT IZ HDZ-a

"Pregovori s HNS-om ne postoje"

Nakon što je glasnogovornik HNS-a Mladen Ružman opovrgnuo tvrdnje o tajnim pregovorima između HNS-a i HDZ-a, odgovor je došao i iz HDZ-a. Predsjednik stranke Ivo Sanader kratko i jasno je demantirao spomenute tvrdnje kazavši kako ''pregovori ne postoje''.

Sanader je demantirao i napise u medijima da je HDZ prihvatio sve uvjete zeleno-žute koalicije. No, detalje pregovora kao i sporne teme nije želio otkriti već je samo rekao kako se ''razgovara o ozbiljnim temama''.

„Pregovaramo s koalicijom HSS-HSLS i predstavnicima manjina. Očekujem da će pregovori biti uspješno privedeni kraju. Ne mogu govoriti o detaljima, ali mogu reći da nije točno ono što mediji pišu da je HDZ pristao na sve uvjete. Ne želimo navrat-nanos sastaviti koaliciju, nego želimo doći do rješenja u stručnim pregovorima. Ni u Europi se nigdje ovakve koalicije ne dogovaraju u nekoliko dana“, rekao je Sanader.

Upitan o tome hoće li ZERP biti aktiviran usprkos pritiscima koji dolaze iz Europske unije, Sanader nije ponudio jasan odgovor. „Nemam ništa dodati onome što je predsjednik Mesić rekao o ZERP-u u Bruxellesu, iz njegovih je riječi sve jasno i o tome nemam što govoriti“, rekao je.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika