12.12.2007. / 09:27

Autor: Nina Tomljanović

PREGOVORI

Danas rezultati pregovora koalicije HSS-HSLS sa HDZ-om

Danas u 13 sati najavljena je konferencija za novinare na kojoj će čelnici pregovaračkih timova HSS-HSLS-a i HDZ-a javnost izvijestiti o tijeku pregovora za potpisivanje koalicijskog sporazuma.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić je jučer u središnjici HSS-a kazao kako bi pregovori mogli završiti krajem tjedna, a ono što preostaje jest da se predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić te predsjednik HDZ-a Ivo Sanader dogovore o političkim pitanjima i da sastave kadrovsku križaljku za novu vladu.

Politička pitanja tiču se prije svega ZERP-a, raspisivanja referenduma za ulazak u NATO Savez te pregovarački stavovi u pregovorima s Europskom unijom. Što se tiče ''stranačkih fotelja'' Frišćić bi trebao zauzeti jedno od mjesta potpredsjednika Vlade, a HSS bi trebao dobiti još dva ministarstva, dok bi jedno ministarstvo dobio HSLS.

Koalicijski sporazum bit će potpisan tek kada suglasnost za mandat za sastavljanje nove vlade da predsjednik republike Stjepan Mesić koji u petak ima dogovorene završne konzultacije sa Frišćićem i Đurđom Adlešić, a u subotu sa predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika