13.12.2007. / 10:21

Autor: Nina Tomljanović

AKCIJA GRUNTOVEC

''Gruntovčani'' na zagrebačkom Županijskom sudu

Prema riječima glasnogovornika suda Krešimira Devčića prijavljeno je 26 osoba, a na sud je dovedena 21 osoba, među kojima i trojica zagrebačkih odvjetnika Alen Blagajac, Anđelo Miloš i Davor Radaković

Na zagrebački Županijski sud, kako doznajemo, tijekom jutra je privedena 21 osoba uhićena u korupcijskoj mreži u zagrebačkoj gruntovnici, poznatijoj kao akcija Gruntovec. Očekuje se ispitivanje dežurnog suca.

Nakon dvodnevne kriminalističke obrade i ispitivanja u policiji osumnjičeni su dovedeni jutros na sud na Zrinjevcu, a od glasnogovornika suda Krešimira Devčića doznaje se da je prijavljeno 26 osoba, a na sud je dovedena 21, među kojima i trojica zagrebačkih odvjetnika Alen Blagajac, Anđelo Miloš i Davor Radaković.

Također su dovedeni i nekolicina sudskih referenata zagrebačke i zaprešićke gruntovnice, jedan službenik izvanparničnog odjela Općinskog suda u Zagrebu, djelatnik DORH-a i desetak stranaka u zemljišno-knjižnim postupcima, odnosno građana koji su davali mito.

Svi privedeni trebali bi iznijeti svoju obranu nakon čega će se odlučiti hoće li ih se zadržati ili pustiti na slobodu.

Sudac Devčić je kazao kako će slučaj preuzeti istražni sudac Zoran Ljuburić.

Kako smo pisali, akcija Gruntovec otkrivena je prekjučer suradnjom USKOK-a i policije. Za kaznena djela davanja i primanja mita te protuzakonito posredovanje tereti se čak 25 osoba.

 

Vezane vijesti

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika