18.12.2007. / 12:34

Autor: Marijana Zrinjski, Martina Čizmić

SUĐENJE MLADOM TAJKUNU

Hrvoje Žužić osuđen na pet godina zatvora

Hrvoje Žužić osuđen je danas na Općinskom sudu u Karlovcu na pet godina bezuvjetnog zatvora. Također tri godine neće smjeti upravljati automobilom i morat će platiti određenu novčanu kaznu.

"Molim roditelje Ružice Pavić za oprost. Ne radi smanjenja svoje kazne, nego da barem malo skinem teret s duše, koju ću ionako nositi cijeli život", rekao je danas na suđenju prije izricanja presude, 23- godišnji Hrvoje Žužić koji je 1. kolovoza ove godine, vozeći 200 km/ h, S 2,15 promila alkohola u krvu, skrivio prometnu nesreću u Velikoj Gorici u kojoj je poginula 19- godišnja djevojka Ružica Pavić dok je njezin mladić zadobio tešku ozlijedu kralježnice.

Na suđenju saslušan je Hrvoje Ivanković, suvozač Hrvoja Žužića u trenutku nesreće. Državno odvjetništvo zaključilo je da je Ivankovićev iskaz kontradiktoran, te da se ne poklapa sa Žužićevim, inače sinom vlasnika Soliduma Željka Žužića.

Sutkinja Elba Kaleb-Mamić u obrazloženju presude kazala je da sud njegovu svjedočenju nije "poklonio vjeru" . Istaknula je pri izricanju presude kako nije povjerovala da je Žužić ubrzao automobil da bi spriječio nalet na neki "skuter", jer ga u prvim iskazima nisu spominjali ni Žužić, ni Ivanković.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika