18.12.2007. / 15:25

Autor: Martina Čizmić

PRIJEVARE S DIONICAMA

Podignuta prva optužnica zbog prijevare na HT-ovim dionicama

Tereti ga se da je nezakonito pribavio oko 450 tisuća kuna te tako oštetio državu i njene državljane koji su uskraćeni za povlaštene pakete dionica

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je prvi optužni prijedlog zbog prijevare s povlaštenim paketima dionica HT-a u javnoj ponudi.

Državno odvjetništvo nije objavilo identitet tridesetrogodišnjeg S.P. kojeg terete da je pomoću 62 punomoći po povlaštenim uvjetima upisao 3906 dionica u vrijednosti 2,35 milijuna kuna. U tužiteljstvu tvrde da je i lagao Hrvatskoj poštanskoj banci kako je s davateljima punomoći prethodno sklopio ugovore o prijenosu dionica.

Naveo je svoj račun i dopisnu adresu s naznakom "kod P." kako bi ostvario povrat preplaćenih sredstava za dionice. Središnja depozitarna agencija na tu mu je adresu poslala tajni PIN svakog davaoca punomoći. Osumnjičeni je potom uplatio 2,35 milijuna kuna i ostvario kupovinu 3906 dionica.

Tereti ga se da je nezakonito pribavio oko 450 tisuća kuna te tako oštetio državu i njene državljane koji su uskraćeni za povlaštene pakete dionica.

Tužiteljstvo je zatražilo od suda da se osumnjičenom oduzme nezakonito pribavljena imovinska korist, da mu se do okončanja postupka zabrani raspolaganje ili opterećenje dionica do kojih je došao prijevarom te da mu Središnja depozitarna agencija blokira račun.

Vezane vijesti

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte...

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte nove korisnike

U Hrvatskom Telekomu u tijeku je ponuda kojom obrtnici i mali poslovni korisnici prilikom prijenosa svog mobilnog broja uz povoljnije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika