19.12.2007. / 17:43

Autor: Marijana Zrinjski

MEDIJI

"Umjesto da popravi nekvalitetan program RTL napada HRT"

Glasnogovornik HRT-a, János Römer za Nacional. hr komentirao je jučerašnje priopćenje RTL televizije u kojem optužuje HRT da nezakonito pokušava pokrenuti dva nova tv programa. Kažu da se to kosi sa sporazumom između Hrvatske i EU-a kao i sa Zakonom o državnim potporama. Bune se što će treći program HRT-a biti komercijalan, odnosno neće ispunjavati obaveze javne televizije. I na kraju, smatraju da će emitiranje novih programa narušiti natjecanje na tržištu i ugroziti privatni televizijski sektor s tisućama zaposlenih.

«Ovo nije prvi put da RTL, umjesto da svoje poslovne rezultate pokuša unaprijediti drukčijim promišljanjem kvalitete vlastitoga programa, optužuje i napada hrvatsku javnu radioteleviziju. Niti u tim prijašnjim slučajevima nije nam padalo na pamet ulaziti u nekakve polemike s RTL-om, pa tako to ne mislimo niti sada», kazao je glasnogovornik HRT-a dodajući da se državna tv ne želi očitovati o priopćenju kojeg službeno nisu dobili, a u kojem se, kako kaže, spekulira o sadržaju programa koji još nije niti objavljen. Dodaje da zakonitost HRT-ovog poslovanja nadležne institucije redovito provjeravaju. «Pozivamo ih da to i provjere i nedvojbeno utvrde ispunjava li RTL odredbe koncesijskog ugovora na temelju kojeg u Hrvatskoj emitira program», poručio je Römer.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika