21.12.2007. / 11:07

Autor: Marijana Zrinjski

JAVNI NATJEČAJ

Jure Radić gradi i most Trogir-Čiovo

Jure Radić, bivši ministar i šef katedre za mostove Građevinskog fakulteta u Zagrebu i njegovi suradnici pobijedili su jučer na javnom natječaju za izradu idejnog rješenja za most Trogir-Čiovo čijiom bi se izgradnjom trebao smanjiti pritisak na staru jezgru Trogira, kroz koju je praktično prolazio sav promet između grada i otoka.

Most koji je pod Unescovom zaštitom biti će dug 550 metara, širok 12,5 metara, a stajat će oko 12 milijuna eura. Imati će veliku šetnicu te će se, kao i postojeći "mali most" koji spaja Trogir i Čiovo, moći otvarati. Vrata biti na sredini mosta, između dva jača stupa, koja su u obliku lađe. Projektanti su se, kaže Radić, posebno potrudili oko rasvjete, koja će doslovno isijavati iz ograde. Most će, tvrdi, posebno atraktivan biti noću te da će se njime podjednako koristiti vozači automobila i pješaci, piše Večernji list.

Sva potrebna papirologija trebala bi biti gotova do idućeg ljeta, kada bi trebala početi gradnja. Planira se da će most biti pušten u promet za otprilike dvije godine. Inače, Katedra za mostove Građevinskog fakulteta u Zagrebu na čelu s Radićem, projektirala je gotovo sve značajnije mostove u Hrvatskoj, među kojima je najpoznatiji i najskuplji pelješki mosti.

Vezane vijesti

Tko prvi, njemu shopping centar

Tko prvi, njemu shopping centar

Dubrovnik, najpoznatiji hrvatski turistički simbol, ima i jednu svoju specifičnost nezamislivu zagrad svog ugleda i veličine. Za razliku od svih, pa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika