21.12.2007. / 12:26

Autor: Katarina Zorić

MANJINE

Šoja se dogovorio s HDZ-om, a DZMH osudio njegovu izjavu

Njegovu izjavu da mu je mađarska manjina važnije od dvostrukoga prava glasa, danas je prokomentirala Demokratska zajednica Mađara Hrvatske koja je osudila tu njegovu izjavu

Zastupnik mađarske nacionalne manjine Deneš Šoja danas je potvrdio da je s HDZ-om postigao dogovor, a potpisivanje će uslijediti nakon završetka pregovora HDZ-a i koalicije HSLS/HSS.

"Ne želim biti u oporbi", rekao je Šoja koji je s HDZ-om pregovarao samostalno.

Njegovu izjavu da mu je mađarska manjina važnije od dvostrukoga prava glasa, danas je prokomentirala Demokratska zajednica Mađara Hrvatske koja je osudila tu njegovu izjavu.

"Tom je izjavom izdao ne samo vlastitu nacionalnu manjinu, nego i ostale nacionalne manjine naše domovine, i po našem mišljenju, bacio sjenku i na sami HDZ", stoji u današnjem priopćenju koje je potpisao izvršni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Jakab Šandor.

Pitanje dvostrukog prava glasa Šoja gleda kao dio "sveukupnih potreba mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a ne kao zasebno političko pitanje.



Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika