21.12.2007. / 12:43

Autor: Katarina Zorić

SINDIKATI

Ako nova vlada ne udovolji zahtjevima, SSSH najavljuju prosvjede u ožujku

Sindikalisti smatraju kako je pravo vrijeme za borbu protiv svih oblika rada na crno s obzirom na to da se od iduće godine usklađuju zakoni s Europskom unijom koji se odnose na zapošljavanje i socijalnu politiku

Savez samostalnih sindikata Hrvatske uputio je novoj vladi koja još uvijek nije imenovana, zahtjeve kojima traži ograničavanje rada na određeno vrijeme, donošenje zakona o minimalnoj plaći te nastavak mirovinske reforme.

Sindikalisti smatraju kako je pravo vrijeme za borbu protiv svih oblika rada na crno s obzirom na to da se od iduće godine usklađuju zakoni s Europskom unijom koji se odnose na zapošljavanje i socijalnu politiku. Iako je Zakon o minimalnoj plaći već upućen u saborsku proceduru, nažalost još nije došao na red, no sindikat će biti uporan u traženju najmanje 50 posto minimalne plaće od prosječne mjesečne.

Ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima, SSSH najavljuje prosvjede u ožujku.

"Sindikat očekuje kvalitetniji socijalni dijalog nego što je bio prije. Mi smo samo već rekli da hoćemo biti aktivni partneri a ne samo pasivni slušači na sastancima. Dakle doista moraju zajedno sjesti poslodavci i sindikati i Vlada Republike Hrvatske i dogovoriti se kako dalje. Mi smo danas prezentirali našu listu zahtjeva, dakle to je sve ono što iz našeg programa slijedi, među najvažnijima će biti izmjene Zakona o radu, koji moramo usklađivati sa zakonodavstvom Europske unije, a naš prvi zahtjev u tom segmentu je svođenje rada na određeno vrijeme na minimum", izjavila je predsjednica SSSH Ana Knežević.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika