27.12.2007. / 15:35

Autor: Martina Čizmić

IZBORI 2007.

Još nema dogovora manjinaca i HDZ-a

Do sada nije postignut dogovor ni oko jedne točke te se očekuje da će se pregovori nastaviti i sljedećih dana. Zastupnica češke manjine Zdenka Čunil rekla je kako će sutra vidjeti hoće ili ići dalje u pregovore ili odustati

Petero zastupnika nacionalnih manjina u Saboru, nastavilo je pregovore o koalicijskom sporazumu sa HDZ-om.

"Čuda se događaju, ali ja bih se doista začudio da se dogovorimo u ovoj godini", rekao je zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin.

Do sada nije postignut dogovor ni oko jedne točke te se očekuje da će se pregovori nastaviti i sljedećih dana. Zastupnica češke manjine Zdenka Čunil rekla je kako će sutra vidjeti hoće ili ići dalje u pregovore ili odustati. Ukoliko se dogovore oko općih pitanja, u nastavku će pregovarati svaki zastupnik za sebe.

Iz HDZ-a poručuju da pregovori idu očekivanim tijekom. "Pregovori idu dobro, pregovara se o svim pitanjima i nema razloga da si zadajemo bilo kakve rokove", rekao je glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak.

Zastupnici manjina ranije su usuglasili zajedničke uvjete za pregovore o koalicijskom sporazumu. Traže dvostruko pravo glasa za manjine na izborima i dosljednu provedbu odredbi Ustavnog zakona koje manjinama daju pravo na dvojezičnost i proporcionalno zapošljavanje u državnoj upravi.

Već su ranije koalicijski sporazum sa HDZ-om potpisali Nazif Memedi i Šemso Tanković, a Deneš Šoja najavio je potpisivanje nakon što se potpiše koalicijski sporazum sa HSS-HSLS-om.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika