03.01.2008. / 18:10

Autor: Marijana Zrinjski, Martina Čizmić

LOV NA VEPROVE

SDP i HSP traže smjenu virovitičkog gradonačelnika

SDP zatražit će smjenu virovitičkog gradonačelnika Zvonka Kožnjaka zbog objave fotografija haaškog optuženika Mladena Markača i bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina.

Članovi županijskog ogranka lijeve stranke razočarani su ponašenjem Kožnjaka nakon afere. Smatraju da je umjesto ostavke koju je, kako kažu, trebao dati kao moralni i civilizacijski čin, okrivio svog referenta za odnose s javnošću. Stoga će zajedno s oporbenim vijećnicima od predsjednice Gradskog vijeća Željke Grahovac zatražiti da se u roku od 30 dana sazove izvanredna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se izglasavati nepovjerenje gradonačelniku Kožnjaku.

Smjenu pročelnice gradonačelnikova ureda Đurđe Aragović i stavljanje mandata gradonačelnika na raspolaganje Gradskom vijeću zatražit će i lokalni HSP. Članovi te stranke osudili su "postupke pojedinaca koji su svojom nepromišljenošću nanijeli štetu generalu Mladenu Markaču i njegovoj obitelji, bivšem ministru MUP-a Ivici Kirinu te virovitičkim i hrvatskim građanima". Smatraju da smjena referenta za odnose s javnošću nije dovoljna.

"Gradonačelnikova obrazloženja da nije znao što se događa, da nije bio u lovu, ali da je bio na večeri te njegovo prešutno dopuštenje da jedan čovjek koji je prouzročio štetu sam na svoju ruku pokuša prevariti javnost da su fotografije o lovu stare, vrlo su tanka i naivna", stoji u priopćenju lokalnog HSP-a.

I gradska i županijska organizacija HSS-a zatražile su ostavku virovitičkog gradonačelnika Kožnjaka. Ističu kako se do sada nisu obraćali javnosti očekujući da će gradonačelnik biti svjestan štoje učinio te dati neopozivu ostavku.

"Za sve posljedice koje su proizišle jedini je krivac gradonačelnik Zvonko Kožnjak. U velikoj želji za osobnom promidžbom gradonačelnik je zaposlio referenta za odnose s javnošću, Anđelka Ribića, s jednom jedinom zadaćom - pratiti sve događaje, dokumentirati fotografijom i to objaviti. Smatramo da je Ribić i ovaj put profesionalno obavio svoj posao, ali bahatost u politici se kad-tad razbije o glavu pa se to dogodilo upravo sada", ocjenjuju u HSS-ovu priopćenju.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika