03.01.2008. / 12:51

Autor: Marijana Zrinjski

ITALIJA

Italiji prijete sankcije zbog otpada u Napulju

Zbog krize s otpadom u Napulju gdje se smeće danima ne odvozi  pa se nekim ulicama ne može ni prolaziti, Europska unija Italiji je zaprijetila sankcijama. Italija bi mogla platiti visoke kazne, te izgubiti pravo na korištenje fondova iz Bruxellesa. Naime, na Badnjak 24. prosinca istekao je rok za otvaranje novih odlagališta otpada koji je odredila talijanska vlada.


Iako je u regiji Campania prije deset godina donesena odluka o odvojenom prikupljanju otpada, recikliranju i izgradnji spalionica, stanovništvo masovnim prosvjedima blokira izgradnju spalionica jer ih ne žele u svojoj blizini. To je rezultiralo time da je cijela regija, a posebno Napulj, zatrpana otpadom, koji je sve do nedavno izvozila u Njemačku i za to skupo plaćala transport i zbrinjavanje otpada. U poslove prikupljanja i odvoza otpada uključena je i napuljska mafija, camorra što još više doprinosi napetosti u Napulju.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika