04.01.2008. / 08:10

Autor: Marijana Zrinjski

IZBORI U SAD-U

Obama pobijedio na izborima Demokratske stranke

Jučer na američkim predizborima Demokratske stranke u državi Iowi s 37 posto glasova pobijedio je senator iz Illinoisa, Barack Obama. Drugo i treće mjesto s po 30 postao glasača dijele senatorica iz New Yorka, Hillary Clinton i bivši senator iz Sjeverne Karoline John Edwards.

"Iz rezultata je jasno da je 'status quo' izgubio a promjena pobijedila. Građani Iowe, države u srcu Amerike, pokazali da je bilo dosta i da su potrebne promjene, što će se nastaviti i na stranačkim predizborima u ostalim saveznim državama, koji se održavaju u siječnju i veljači», izjavio je demokratski kandidat John Edwards te naglasio da su u obje stranke probijedili pojedinci koji zagovaraju promjene, a ne oni koji imaju najviše novaca, aludirajući i na Hillary Clinton.

Kod republikanaca je otprije za pobjednika proglašen bivši guverner Arkansasa Mike Huckabee koji je dobio 34 posto glasova.

Ovaj mjesec održat će se predizbori i u New Hampshireu, Michiganu, Nevadi, Južnoj Karolini, Floridi, a početkom veljače u 20 saveznih država, uključujući i Kaliforniju, New York i New Jersey.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika