07.01.2008. / 14:45

Autor: Marijana Zrinjski

HSLS

Sanader Đurđi Adlešič ponudio mjesto ministrice obrane

Predsjedništvo HSLS-a usvojilo je prijedlog o potpisivanju koalicijskog sporazuma s HDZ-om, a mandatar Vlade Ivo Sanader ponudio je čelnici HSLS-a Đurđi Adlešič mjesto ministrice obrane. Otkrila je to danas Đurđa Adlešič novinarima u zagrebačkom sjedištu te stranke, dodajući kako još ništa nije prihvatila.

Isto tako nije odgovorila na pitanje hoće li se sutra potpisati koalicijski sporazum.
Čelnik HSLS-a Ivan Čehok priznao je da je u stranci izazvalo nezadovoljstvo HDZ-ovo ne pristajanje na formiranje Ministarstva regionalnog razvoja. U HDZ-u naime smatraju da bi Vlada s još jednim ministarstvom bila preširoka.

Ovaj tjedan javnost bi trebala doznati imena članova nove Vlade. Iako se spekuliralo o smjeni Ane Lovrin, ona će i dalje ostati ministrica pravosuđa dok će Petar Čobanlković ostati ministar poljoprivrede. Svoja mjesta zadržat će i ministar financija Ivan Šuker, ministar turizma Božidar Kalmeta, zatim mistrice Marina Matulović Dropulić, Jadranka Kosor, kao i ministar kulture Božo Biškupić. Ministar znanosti biti će Dragan Primorac, a Ministarstvo obrazovanja nagađa se, vodit će Ivah Čehok. Broj potpredsjednika Vlade navodno će biti udvostručen.

Jedan od potpredsjednika biti će i Milorad Pupovac iz SDSS-a i HSS-ovac Božidar Pankretić. Ministra gospodarstva Branka Vukelića zamijet će Damir Polančec, a na mjesto ministrice vanjskih poslova Kolinde Grabar Kitarović navodno će doći mladi Gordan Jandroković. Neven Ljubičić više neće biti ministar zdravstva već će njegovo mjesto zauzeti Darko Milinović. Nagađa se da će Berislav Rončević postati ministra policije umjesto Ivice Kirina koji je nedavno dao ostavku.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika