19.01.2008. / 13:08

Autor: Igor Ćutuk

AUSTRALIAN OPEN

Čilić ostvario najbolji rezultat u karijeri

Mladi tenisač dobro se pripremao zbog čega kaže da ga nije iznenadila pobjeda nad sedmim igračem svijeta i prošlogodišnjim filnalistom Čileancem Fernandom Gonzalesom

Mladi hrvatski tenisač Marin Čilić ostvario je najveću pobjedu u karijeri. U 3. kolu Australian Opena, odigranom na središnjem terenu Melbourne Parka, Čilić je sa 6-2, 6-7 (4), 6-3 i 6-1 pobijedio sedmog igrača svijeta i prošlogodišnjeg finalista Čileanca Fernanda Gonzalesa. U 4. kolu, koje se održava u ponedjeljak, igrat će protiv Amerikanca Jamesa Blakea.

"Ovo mi je najbolji meč u karijeri, a pomoglo mi je i to što se igralo u dvorani, pogotovo što se servisa tiče. Znao sam da za pobjedu protiv Gonzaleza moram izbjegavati igranje na njegov forhend i držati visok postotak servisa", rekao je Čilić u prvom obraćanju novinarima nakon meča.

U intervjuu za službenu internetsku stranicu Australian Opena otkrio je i da ga rezultat nije iznenadio: "Dobro sam se pripremao prije početka sezone i vrlo dobro sam igrao u Chennaiju i Aucklandu. Izgubio sam od Kohlschreibera u tri seta i nakon toga došao ovamo".

Zbog njegove visine, podrijetla i smisla za humor mnogi ga uspoređuju sa sunarodnjacima Goranom Ivaniševićem, Ivanom Ljubičićem, Ivom Karlovićem, a ponajviše s Marijem Ančićem.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika