19.01.2008. / 18:53

Autor: Igor Ćutuk

GLUMCI ZABRINUTI ZA KOSOVO

George Clooney i Sharon Stone protiv neovisna Kosova

Američki je glumac postao politički aktivan netom nakon što ga je glavni tajnik UN-a proglasio veleposlanikom mira. S kolegicom Sharon Stone i njezinim prijateljima Srbima prosvjedovat će protiv jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova

Američke filmske zvijezde George Clooney i Sharon Stone prosvjedovat će protiv jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova. Glasoviti glumac to je izjavio netom nakon što ga je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-Moon imenovao veleposlanikom mira.

Kako je izjavio za frankfurtske Vijesti, a prenosi beogradski Radio B-92, mogućnost jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova nimalo mu se ne sviđa, zbog čega će organizirati prosvjede protiv Albanaca i njihovih najava o skorom otcjepljenju od Srbije. "Uskoro ću s kolegicom i prijateljicom Sharon Stone i njezinim prijateljima iz djetinjstva, porijeklom Srbima, organizirati prosvjed zbog pokušaja da Kosovo proglasi nezavisnost", najavio je Clooney.

Clooney je za veleposlanika mira UN-a izabran zbog velikih napora da pozornost međunarodne javnosti svrati na političke i socijalne krize u svijetu, posebno zbog njegova angažmana oko izbjeglica u sudanskoj pokrajini Darfuru. Imenovanjem za veleposlanika mira Clooney se pridružio osmorici svojih prethodnika na toj dužnosti kako bi pokušao poboljšati uvjete života milijarda ljudi diljem svijeta.

Unatoč Clooneyevoj inicijativi Kosovo sve izvjesnije kreće prema neovisnosti. Aktualni premijer Kosova Hashim Thaqi za 23. i 24. ovog mjeseca najavio je posjet Bruxellesu, kako bi uskladio datum proglašenja kosovske neovisnosti. Prema pisanju lista Koha Ditore, Kosovo bi neovisnost moglo proglasiti već u ožujku.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika