30.01.2008. / 14:49

Autor: Sandra Županić

DINAMOV STADION

Kajzerica kao alternativa Maksimiru

Gradonačelnik Bandić ne odustaje od toga da Zagrepčani na referendumu odluče o lokaciji Dinamovog stadiona

Na današnjoj sjednici Poglavarstva i službeno je potvrđena Kajzerica kao alternativna lokacija za novi Dinamov stadion. Gradonačelnik Bandić ostaje pri odluci da će se održati referendum na kojem će Zagrepčani odlučivati hoće li se obnavljati Maksimirski stadion ili graditi novi, a najraniji mogući termin za njegovo održavanje je svibanj.

Na površini od 260 tisuća m2 na Kajzerici planira se izgraditi nogometni kompleks sa stadionom kapaciteta najmanje 50 tisuća sjedećih mjesta te četiri natkrivene tribine u skladu sa FIFA-inim odrednicama. Kompleks bi imao još atletsku stazu, terene s prirodnom i umjetnom travom i prateće sadržaje.

Postoji mogućnost da se zbog gradnje novog stadiona na Kajzerici ruši neki od paviljona, najvjerojatnije drugi paviljon, Zagrebačkog velesajma najbliže lokaciji.

"Ja nemam mandat da odlučim kako potrošiti 264 milijuna eura koliko bi koštalo obnavljanje Maksimirskog stadiona kojim je obuhvaćeno i rušenje tri postojeće tribine. O tome će odlučiti građani. Ne znam koliko će koštati samo održavanje referenduma ali sigurno manje nego da ja pogriješim", rekao je Bandić na sjednici Poglavarstva.

Grad uskoro planira raspisati javni i pozivni natječaj za tu lokaciju. Bandić je rekao kako postoji mogućnost da će građani odlučivati i o cijeni samog stadiona, ali nije podrobnije objasnio kako.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika