Objavljeno u Nacionalu br. 639, 2008-02-12

Autor: Ante Mihić

TREND

Vrijednost i kvaliteta koja nikada ne blijedi

Možda E klasa i nije najelitnija limuzina među Mercedesovim modelima. Možda ovaj automobil nije ni najpoželjniji među poslovnom elitom, ali tijekom testa smo shvatili zašto Mercedesova vozila već dugi niz godina imaju veliku vrijednost na europskom i svjetskom tržištu.

Automobil koji ima bogatu serijsku opremu, izvrsna vozna svojstva, neopisivu lakoću upravljanja, zaslužuje samo visoke ocjene i pohvale. Na test smo dobili model E 280 CDI koji nas je odmah privukao svojim lijepim sportskim linijama, ali i kompaktnošću koja je ovom Mercedesu dala posebnu dozu šarma.

Dizelski agregat od 190 KS tijekom testa se pokazao kao vrlo zahvalan motor koji je uspio postići maksimalnu brzinu od 230 km/h te je imao vrlo solidnu potrošnju od 8,5 litara na 100 kilometara. Posebno nas se dojmio automatski mjenjač koji je imao vrlo kratke stupnjeve prijenosa, a čak ni pri višim okretajima nismo osjetili trzajeve ili podrhtavanja prilikom mijenjanja brzina. Upravljač je precizan, a stabilnost je baš poput sigurnosti u ovom automobilu dovedena gotovo do savršenstva.

Kao i sva ostala Mercedesova vozila i E klasa ima bogatu serijsku opremu, a cijena testnog modela je malo viša od 61.000 eura. Mnogi će reći previše jer za taj novac uistinu se može kupiti veliki broj luksuznih i kvalitetnih automobila, ali Mercedes je priča za sebe i svi oni koji žele biti primijećeni, drukčiji od drugih, uvijek će izabrati neki od Mercedesovih modela vozila.

Vezane vijesti

Schumacher: Razočaran sam ovom sezonom

Schumacher: Razočaran sam ovom sezonom

Uoči desete ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Njemačke na stazi u Nürburgringu, sedmerostruki svjetski prvak Michael… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika