13.02.2008. / 15:41

Autor: Josip Bagić

SPORT

CroCop ponovo u ringu

Mirko Filipović nastavlja sa svojom borilačkom karijerom. Nakon neuspjelog razdoblja u američkom UFC-u Filipović je potpisao ugovor za novu japansku ultimate fight organizaciju Dream i time opovrgnuo nagađanja da se povlači iz sporta. Japansku ultimate fight organizaciju Dream osnovali su ljudi koji su donedavno vodili Pride, ali i K-1 gdje je naš borac započeo svoju tada kick-boxing karijeru. Iako je s američkom organizacijom po odlasku iz Pridea potpisao ugovor na šest mečeva, napustio ju je nakon samo tri odrađene borbe. Dream će najvjerojatnije otkupiti njegov ugovor s Američkom organizacijom UFC gdje je doživio dva najteža poraza u svojoj karijeri.

Cro Cop se tako vraća u Japan, gdje je krajem 2006. osvojio Prideov Grand Prix. Nova organizacija, Dream nastala je kao udruženje Pridea, K-1 i HERO'sa. Filipović će nastupiti na prvom Dreamovom natjecanju već ovog petka 15. ožujka, ali se još ne zna protiv kojeg borca.

Mirko je u svojoj borilačkoj karijeri dobio 22 meča, šest ih je izgubio, a dva su završila bez pobjednika. Prije neslavnog odlaska u UFC imao je status drugog najboljeg teškaša na svijetu nakon Fjodora Jemjeljanjenka. Nakon dva poraza za redeom njegov status je ubrzo pao, a nagađa se da je u Dream prešao kako bi vratio prijašnju popularnost, te zbog financijskih razloga.

Vezane vijesti

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Hrvatski borac Mirko Filipović upisao je, nakon devet godina, pobjedu u povratničkom meču u K-1 ring. U duelu u Madridu, nokautirao je Španjolca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika