26.02.2008. / 11:05

Autor: Igor Ćutuk

LIBIJA

Gadafi prihvatio poziv da posjeti Hrvatsku

Libijski vođa Moamer Gadafi prihvatio je poziv hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića da posjeti Hrvatsku, a do posjeta bi moglo doći još tijekom ove godine

Libijski vođa Moamer Gadafi prihvatio je poziv da pojseti Hrvatsku, što bi se moglo dogoditi još ove godine, rekao je tijekom današnjeg nastavka službenog posjeta Libiji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Mesić je s Gadafijem u Sirtu jučer razgovarao o bilateralnim i drugim pitanjima, pri čemu su zaključili da su politički odnosi između dviju zemalja odlični, ali da treba ojačati gospodarske veze.

"Želimo da libijske firme nađu svoje mjesto na našem tržištu i da preko Hrvatske mogu ulaziti na tržište jugoistočne Europe", rekao je Mesić, dodajući da Hrvatska može biti odskočna daska za libijsko gospodarstvo, a hrvatsko gospodarstvo osim libijskoga tržišta može imati odskočnu dasku za zemlje koje su vezane uz Libiju.

"To je velika šansa koju hrvatska privreda sada mora iskoristiti jer, nažalost, nismo iskoristili svoj ulazak u Libiju kada smo bili prvi", rekao je Mesić i istaknuo da se Vlada i resorna ministarstva moraju više uključiti u odnose s Libijom.

Hrvatski je predsjednik jutros obišao je tzv. libijsku veliku rijeku, pet tisuća kilometara dug sustav cjevovoda i akumulacijskih bazena kojima se voda iz oaza na krajnjem jugu Libije doprema na sjever zemlje.

Mesić je potom u Sirtu obišao školu koju je pohađao libijski vođa, a poslijepodne će se, uoči odlaska u Tripoli, još jednom sastati s domaćinom.

Vezane vijesti

'Ako nešto dobro funkcionira, nema smisla to mijenjati'

'Ako nešto dobro funkcionira, nema smisla to mijenjati'

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u subotu je u Budvi izjavio da Hrvatska neće kočiti Crnu Goru na putu prema EU-u zbog neriješenog graničnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika