27.02.2008. / 15:02

Autor: Igor Ćutuk

BANJA LUKA

Šestero ozlijeđenih u neredima u Banjoj Luci

Šestero izgrednika je ozlijeđeno, a njih dvadesetak uhićeno u jučerašnjim neredima u Banjoj Luci. Većina uhićenih su maloljetnici čije su mete bili američko veleposlanstvo, automobili i jedna hrvatska prodavaonica

Šestero ozlijeđenih i dvadesetak uhićenih izgrednika, od kojih je čak petnaest maloljetnika, epilog su jučerašnjih nereda u Banjoj Luci, javljaju tamošnji mediji. Među ozlijeđenima su četiri policajca, jedna žena i jedan šesnaestogodišnjak.

HRT javlja da je prosvjedni skup osiguravalo čak 850 policajaca na koje su prosvjednici bacali kamenje i druge predmete, a tijekom nereda policija je intervenirala kada su prosvjednici krenuli na ured američkog veleposlanstva. Izgrednici su razbili izloge hrvatske prodavaonice "Croata" te više automobila i prozora na zgradama.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izrazio je nezadovoljstvo zbog, kako je rekao, sporadičnih incidenata koje su izazvale manje skupine huligana tijekom prosvjeda u Banjoj Luci uz potvrdu da će protiv počinitelja biti pokrenute zakonom predviđene mjere. Dodao je da će štetu, koja je nastala, snositi institucije sustava, te da to najbolje govori o počiniteljima i njihovom odnosu i prema Republici Srpskoj.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika