09.03.2008. / 09:22

Autor: Igor Ćutuk

CRNA KRONIKA

Na Dravi kod Osijeka potonuo brod

Uzroci potonoća broda se istražuju, a na mjestu nesreće postavljene su ekološke brane kako bi se spriječilo onečišćenje rijeke u slučaju daljnjeg istjecanja goriva i maziva iz broda

Na Dravi kod Osijeka jučer poslijepodne potonuo je usidreni putnički brod Dora koji je u vlasništvu tvrtke Osijek-Koteks. Na brodu u trenutku nesreće nije bilo putnika ni članova posade, no prilikom njegova potonuća u rijeku je iscurilo više desetaka litara ulja i maziva.

Brod je potonuo na 23. riječnom kilometru Drave kod osječkog Pampasa, u blizini streljačkog kluba i kupališta u zapadnom dijelu grada.

Dojavu o incidentu Županijski centar 112 u Osijeku primio je jučer u 17 sati nakon čega su na mjesto nesreće izišli vatrogasci i istražitelji. Uzroci nesreće se istražuju, a oko broda je postavljena plutajuća ekološka brana koja će spriječiti daljnje otjecanje štetnih tvari u riječno korito.

Brod Dora dugačak je 25 metara i registriran za 50 putnika, a koristio se u turističke svrhe za prijevoz turista Dravom do Dunava i luke u Vukovaru.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika