06.04.2008. / 16:45

Autor: Igor Ćutuk

OFENZIVA HDZ-A

Jasen Mesić novi je šef zagrebačkog HDZ-a

"Pobijedili smo Račana, ponizili Zorana, a sada moramo i Milana", poručio je novi predsjednik HDZ-a Zagreba Jasen Mesić koji će na toj dužnosti zamijeniti Jadranku Kosor

Novi šef zagrebačkog HDZ-a je Jasen Mesić, državni tajnik u Ministarstvu kulture, koji je dobio potporu najvećeg dijela delegata na današnjoj izbornoj skupštini gradskog odbora te stranke.

Mesić je u prvome obraćanju javnosti priznao kako nema političkog iskustva, no da će uz potporu i savjete starijih te stručnjaka nastojati pokrenuti mladi i obrazovani kadar koji će dokazati da ta stranka ima želju i volju promijeniti stvari u Zagrebu.

"HDZ ide dalje, za drugačiji Zagreb", poručio je Mesić nakon izbora, ističući kako vjeruje u pobjedu na predstojećim lokalnim izborima 2009. godine čime će, kako je rekao, prekinuti devetogodišnju vladavinu SDP-a u hrvatskoj metropoli.

Odbacio je nagađanja da ga je predsjednik stranke Ivo Sanader kandidirao za šefa zagrebačkih HDZ-ovaca, kako bi, ističući mladu osobu bez političke težine, sačuvao dobre odnose s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

"To nema veze s istinom i nemam potrebe to dalje komentirati", rekao je Mesić. Ta je nagađanja prethodno odbacio i sam premijer Sanader.

Stranačkim kolegama Mesić je obećao da će obići svaki zagrebački kvart i ulicu. "Pobijedili smo Račana, ponizili Zorana, a sada moramo i Milana", poručio je Mesić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika