20.05.2008. / 19:22

Autor: Hrvoje Šimičević

Marinac u Nadzorni odbor Podravke

Polančec: Smjena Marinca zajednički dogovorena

Potpredsjednik Vlade Polančec i sam Marinac zajedno su danas ustvrdili kako je ovakav rasplet situacije plod višemjesečkog dogovora, te da nema mjesta za špekulacije o političkoj pozadini cjelokupnog 'slučaja

Nakon što je smijenjen s pozicije predsjednika Uprave Podravke, Darko Marinac postati će predsjednik Nadzornog odbora iste tvrtke, kazao je danas potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec, ali i sam Marinac.

Time su i potvrđene recentne medijske tvrdnje kako će nakon obavijesti o njegovoj smjeni, za koju je danas predsjednik HSS-a Josip Friščić kazao da nema informacija, Marinac postati čelni čovjek Nadzornog odbora. Potpredsjednik Vlade Polančec i sam Marinac zajedno su danas ustvrdili kako je ovakav rasplet situacije plod višemjesečkog dogovora, te da nema mjesta za špekulacije o političkoj pozadini cjelokupnog 'slučaja', ali i nagađanjima, s obzirom da se radi o 'prekrupnoj kompaniji'.

Govoreći o tomu kako je Podravka za vrijema Marinčevog mandata doživjela ozbiljne promjene, ali i u zadnje vrijeme probleme s profitabilnošću, Polančec je kazao kako se recentne promjene događaju u velikim i ozbiljnim tvrtkama, a s ciljem boljeg odgovora na izazove koji su pred njima. "Podravci su promjene nužne, vjerujem da su velike promjene nemoguće ako čelni čovjek ostaje na istom mjestu. Smatram to i za sebe, kao što bi smatrao i za svaku drugu tvrtku", kazao je Marinac.

Obojica su odbila govoriti o medijskim napisima vezanim uz različite motive smjene Marinca, ističući kako nema potrebe i prostora za takve spekulacije. Na upit je li utjecaj politike na poslovanje Podravke prevelik, Marinac je samo kazao kako je uvijek kad se politika miješa u poslovanje tvrtke to previše - i kad se miješa malo i kad se miješa puno.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika